Politik

Jeg er en rød og grøn stemme i Folketinget Jeg arbejder for velfærd for alle: Uanset om det handler om at fjerne fattigdomsydelser. Hjælpe mennesker, hvis huse er blevet oversvømmede. Eller skabe job til arbejdsløse.


Jeg glæder mig over, at jeg har kunnet give mit bidrag til at få en nationalpark på Roskilde-Lejre kanten – den eneste på Sjælland. Helt tilbage i 2010 lagde jeg et forslag frem i folketingssalen om en nationalpark ved Roskilde Fjord. Nu er det blevet virkelighed, og Nationalpark Skjoldungernes Land er en realitet. Naturen og vores lokale historie bidrager helt naturligt til vores livskvalitet.

 

Naturen giver os alle mange positive og sunde oplevelser. Men samtidig skal vi huske, at klimaforandringerne er en alvorlig trussel mod både mennesker og natur. Det så vi tydeligt da stormfloden ramte Roskilde Fjord. Heldigvis kunne jeg som lokal repræsentant i Folketinget være med til at sikre en ordentlig erstatning til de mange mennesker, der måtte se deres hjem og ejendele oversvømmet og ødelagt.

 

I de kommende år bliver der nok at se til på Roskildeegnen. Vi skal have renoveret 3.000 almene boliger – alene i Roskilde. Tillykke til Æblehaven, Ringparken, Fælledgårdene og alle de andre. Og tillykke til alle de håndværkere, der nu kommer i arbejde – og de unge, som kan få en praktikplads.

 

I Folketinget skal der også træffes beslutning om atomaffaldet på Risø. Det bliver en speget affære, så det er vigtigt, at Roskilde har erfarne politikere med stærke lokale rødder, så vi får den sikreste løsning. 

 

Jeg har mine meningers mod, og tager gerne værdipolitiske debatter om fx medmenneskelighed.

Mette Gjerskov

 

Velfærd handler for mig også om, at alle har ret til at få lægebehandling – uanset om de er rige eller fattige.


Det samme gælder uddannelse. Vi skal ikke pege fingre af mennesker med uddannelse, men glæde os over hver eneste dansker, som får bare et års længere uddannelse end deres forældre.